Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

У Свято-Миколаївському соборі м. Бердичева вітали хор храму – володаря Гран-прі VІІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Пентікостія»

Одинадцятого червня після недільної Божественної Літургії у головному храмі Бердичівського благочиння було звершено подячний молебень. Духовенство і парафіяни вітали хор Свято-Миколаївського собору (регент – протоієрей Віктор Сватула) з успіхами на фестивалях обласного, Всеукраїнського та Міжнародного рівнів.  

Закінчилася Божественна Літургія, благочинний Бердичівського округу, настоятель Свято-Миколаївського собору протоієрей Віталій Бойков звершив подячний молебень: вшановували хор із майже 30-річною історією. «Три святкові події відбулися нещодавно в житті нашого хору, вони слідували одна за однією. У дні Святої П’ятидесятниці він привіз із Києва почесну відзнаку VІІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Пентікостія» – Гран-прі», що є свідченням славетної перемоги колективу», – звернувся до віруючих отець благочинний і запросив хористів на чолі з регентом, протоієреєм Віктором Сватулою, на солею – підвищення перед іконостасом.

У середині травня хор Свято-Миколаївського собору отримав диплом ХІІ-го Міжнародного фестивалю духовного співу «Кременецькі хорові вечори «Ave Maria» та особливу Відзнаку за високий художній рівень виконавської майстерності і популяризацію кращих надбань хорової скарбниці України. Не пройшло й тижня, як колектив посів перше місце серед церковних хорів на V обласному фестивалі-конкурсі хорової музики «Аве Марія».  І, нарешті, окрилений успіхом, 5-го червня повернувся з VІІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Пентікостія», де був нагороджений дипломом І ступеня у номінації «Камерні хори» за високий професійний рівень. У столиці хор Свято-Миколаївського собору визнали кращим церковним хором України, він отримав почесну відзнаку – Гран-прі конкурсу «Пентікостія» 2017-го року.

Це є знаменною подією в культурно-духовному житті Бердичева, Житомирської області та України. Регент хору, протоієрей Віктор Сватула, поділився з парафіянами враженнями від Всеукраїнського фестивалю-конкурсу, що був започаткований із благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира і проходив у Київо-Печерській Лаврі: «Учасники прибули практично з усіх областей України, ми представляли Житомирську єпархію. Сьомий конкурс «Пентікостія» приніс нам успіх, а сім вважається священним числом. П’ятого червня, в день Святого Духа, було спекотно, і раптом почалася злива. З площі всі поспішили в собор, зібралася велика сила людей, але панувала неймовірна тиша. Ми співали 15 хвилин і не встигли виступити, як дощ припинився, і сонце залило небо й землю…Це був наш день…»  Священик нагадав віруючим слова з Книги Екклізіаста: «Ніщо не нове під сонцем». Понад 100 років тому у Бердичівському театрі співав прекрасний професійний хор, у якого нам потрібно ще багато чому вчитися. Історія повторюється: місто має можливість насолодитися духовною музикою, отримати велику радість і втіху, слухаючи хор Свято-Миколаївського собору. Бережіть цю перлину, моліться за хор, а він молитиметься за вас своїм співом. Це є спільною Євхаристією». Парафіяни собору насолодилися небесним співом хору, який виконав «Концерт до Свята Трійці», написаний харківським композитором Миколою Цололо спеціально для колективу.

Благочинний Бердичівського округу протоієрей Віталій Бойков привітав хор на чолі з регентом із перемогами на конкурсах духовного співу. Слова поздоровлень колективу адресували півчі кліросу й парафіяни храму, тепло дякуючи за благозвучний спів – окрасу Богослужінь. Урочисто й піднесено звучало многоліття…

П’ятого червня збіглися значущі події: велике православне свято – Духів день, конкурс «Пентікостія» і день хіротонії регента хору Свято-Миколаївського собору протоієрея Віктора Сватули. У Києві колективу передали ікону Святої Трійці. Шість разів її вручали володарям Гран-прі, і святий образ перебував у шести храмах міст нашої держави, перед ним звертали молитви до Бога чимало віруючих із різних куточків України. Всьоме ікону привезли до Свято-Миколаївського собору м. Бердичева. Благочинний Бердичівського округу звершив молитву перед шанованим образом. Храмом лунали слова величання… Люди схилялися перед іконою, просячи прощення, дарування сил й допомоги…

Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

 
   
   
   
   
   
   
   
   


Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022