Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Свято-Троїцький храм села Райки зустрів своє престольне свято

Двадцять сьомого травня Свято-Троїцький храм села Райки відзначив свій престольний празник. Святкову Божественну Літургію звершив настоятель церкви – протоієрей В’ячеслав Губенко.

У неділю вранці на святкове Богослужіння до сільського храму зійшлися парафіяни і віруючі з сусідніх сіл, несучи в руках квіти й зелені гілочки – символ гармонії, миру та життя. На церковній паперті священик відправив водосвятний молебень. Дев’ятого березня 2013-го року Владика Никодим звершив освячення Свято-Троїцької церкви с. Райки. Цієї весни, 27-го травня, храм ушосте зустрів своє престольне свято. У затишній дерев’яній церкві тихо розливався молитовний спів. Запах зелені змішався з ароматом ладану. Панувала атмосфера доброзичливості і любові. Ошатно одягнені люди перейнялися радістю святкування одного з найулюбленіших православних празників. Настоятель церкви, протоієрей В’ячеслав Губенко, звершив Божественну Літургію. Люди просили у Господа дарування благодаті Святого Духа, зміцнення віри, зростання любові і мирного життя для всіх. До спільної молитви приєднався будівничий Свято-Троїцького храму, депутат Бердичівської районної ради Габріел Мкртчян. Небайдужий і турботливий меценат постійно дбає про подальше облаштування дому Божого та благоустрій навколишньої території.

У цей день чимало віруючих причастилися Святих Христових тайн…

«Ми святкуємо сьогодні день народження Святої Церкви, прийняття всіма нами благодаті Святого Духа», – звернувся священик до пастви. – У празник Пресвятої Трійцi помолимося, щоб Дух Святий зійшов на нас i очистив вiд усякої скверни, i спас душi нашi…» Батюшка привітав усіх зі святом, побажавши, щоб Господь дарував  духовне оновлення, сповнене благодаті  Божої, укріпив  життя у вірі, надії і любові…

Після завершення Божественної Літургії було звершено Хресний хід навколо храму з читанням Євангелія та окропленням святою водою. Під ясним синім небом лунали молитовні піснеспіви… Духовне спілкування продовжилося за спільною трапезою…

Музикою дзвонів, пряним ароматом трав, сонячним теплом і піднесеним настроєм було наповнено свято…

Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

   
   
   

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022