Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Парафіяни Свято-Димитрівського храму смт Гришківців здійснили паломництво до Спасо-Преображенського Тригірського чоловічого монастиря

У Свято-Димитрівській парафії селища Гришківців склалася добра традиція – щороку здійснювати паломництво святими місцями нашої країни. Двадцятого серпня близько двох десятків віруючих на чолі з настоятелем храму, протоієреєм Юрієм Рибачком, побували у Спасо-Преображенському Тригірському чоловічому монастирі і приєдналися до спільної молитви в день вшанування ікони Божої Матері «Тригірська».

Спасо-Преображенський Тригірський чоловічий монастир був зведений близько 1575-го року. В 1937-1939-му рр. за вказівкою радянської влади його закрили, а напівзруйновані будівлі використовували для господарських потреб. Відродження обителі почалося в 1990-1993 роках, нині сюди постійно прагнуть віруючі, сподіваючись отримати зцілення, допомогу та втіху… Головна святиня монастиря – чудотворна Тригірська ікона Божої Матері, яка зберігається у Спасо-Преображенському храмі у спеціально облаштованому кіоті під срібною ризою. Перед нею денно і нощно горить лампада, засвічена від благодатного вогню, привезеного з Єрусалиму….  

Гришківецькі паломники і настоятель Свято-Димитрівського храму протоієрей Юрій Рибачок пройшлися територією монастиря, зупиняючись біля чудових квітників і зелених куточків. В обителі також перебувають список Пряжівською ікони Божої Матері і ковчег із часточками мощей свв. Києво-Печерських. Паломники з Бердичівщини схилилися перед ними з щирою молитвою…

Двадцятого серпня у монастирі було звершено святкову Божественну Літургію з нагоди престольного свята та вшанування чудотворного образу Божої Матері «Тригірська». Богослужіння звершили чотири архієреї: Митрополит Вінницький і Барський Симеон, Митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Архієпископ Городницький Олександр, Єпископ Туровський і Мозирський Леонід (Білорусь), їм співслужили духовенство Житомирської єпархії та гості у священному сані.

Радісно й у піднесеному настрої, з православними святинями та хоругвами всі обійшли Хресним ходом навколо храму. Чудотворна ікона Божої Матері «Тригірська» була пронесена над головами уклінних віруючих.

Молитовний спів, вітальні слова Владик і відчуття духовного єднання надовго залишаться в серцях та спогадах...

Ксенія Лєніц та її дочка Наталія не вперше у Тригір’ї і щоразу прагнуть побувати на престольному святі: «Така благодать, не передати словами радість, яка переповнює…» Ольга Творчук говорить, що цієї пори вона відкладає всі буденні справи і намагається приїхати до Спасо-Преображенського Тригірського чоловічого монастиря на святкове Богослужіння: «Звертаю свої молитви до пресвятої Богородиці, прошу здоров’я  духовного й тілесного для моїх рідних, миру та добра і щасливої долі для нашої України». Церковний староста Марія Кусяк переконана, що паломництво необхідно звершувати з покаянним почуттям, з бажанням духовного оновлення: «Такі мандрівки – залучення до традицій духовного життя Церкви, які відображені в історії численних монастирів. Кожна подорож має здійснюватися з молитовним настроєм, добрими думками та помислами».

Православна громада Свято-Димитрівського храму смт Гришківців планує паломництво до Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

   
   
   
   
   

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022