Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим звершив Чин освячення дзвонів храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Озадівки

Субота в середині листопада була осяяна світлою радістю для православних віруючих села Озадівки. Митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим звершив Божественну Літургію і Чин освячення дзвонів храму Різдва Пресвятої Богородиці.

Сімнадцятого листопада духовенство Бердичівського благочиння та парафіяни старовинного храму на чолі з настоятелем, протоієреєм Ярославом Ігнатюком, із любов’ю та повагою зустрічали свого Архіпастиря, вшановуючи пишним короваєм, білими трояндами і зворушливими словами. Дівчата в українському національному вбранні щиро вітали Митрополита Никодима: «Велика Озадівська родина приносить Вам, Владико, подяку й частинку тепла наших сердець». Осіннього прохолодного дня у подарунок поважному гостю над землею лився спів: «Ой роду наш красний, роду наш прекрасний, не цураймося, признаваймося, бо багацько нас є…»

Митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим звершив Божественну Літургію у співслужінні духовенства Бердичівського благочиння на чолі з благочинним округу – ієромонахом Варфоломієм (Бойковим). Окрасою урочистої події став спів хору храму ікони Божої Матері «Цілителька» м. Бердичева. За Богослужінням молилися сільський голова Мирослава Шнайдер та меценат і благодійник – підприємець Володимир Сінько. Люди підносили до Господа свої молитви за мир, спокій та єдність на українській землі, за Святу Церкву, за наш боголюбивий народ… Марія Регета із самісінького дитинства у храмі, навесні жінка зустрічатиме 80-річчя, попри проблеми зі здоров’ям, життя без служби Божої вона не мислить: «Нині вперше в історії нашого старовинного храму ми зібралися на Митрополичій Літургії. Це велика подія в житті села та церкви». Парафіянки Віра Блищик і Ганна Фещенко радіють усім серцем: «Особлива, благодатна служба… Здається, сьогодні співають ангели…» Церковний староста Лариса Храпейчук не стримує хвилювання та піднесених почуттів: «Господь сподобив нас удруге протягом останніх років молитися на святій Озадівській землі разом із Владикою Никодимом. Коли служить Митрополит, храм нагадує кафедральний собор».

Цього світлого дня правлячий Архієрей удостоїв настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрея Ярослава Ігнатюка за багаторічні труди на славу Божу великої церковної нагороди – права носіння митри – символу тернового вінця Спасителя. Аксіос!  

Після завершення Божественної Євхаристії Владика Никодим звершив Чин освячення нових дзвонів храму, придбаних стараннями настоятеля – протоієрея Ярослава Ігнатюка і за підтримки меценатів – підприємців Володимира Сінька та Анатолія Бучковського. Три дзвінких кампани, відлитих із бронзи, розмістили на новій дзвіниці. Стару зруйнували нацистські загарбники у часи Другої світової війни. Коли вони увійшли в село, то в першу чергу взялися за дзвіницю, стіни храму також були пробиті осколками… Минули десятки років, і наприкінці 80-х  почалося відновлення церкви. На початку 2000-х років парафію очолив протоієрей Ярослав Ігнатюк. Молитвами і трудами релігійної громади на чолі зі священиком було багато зроблено для подальшого прикрашення храму та благоустрою навколишньої території. У жовтні 2015-го Владика Никодим звершив освячення накупольних хрестів церкви Різдва Пресвятої Богородиці с. Озадівки, а нинішньої осені, через три роки, – дзвонів. Його Високопреосвященство першим ударив у нові кампани, які, наче духовні маяки, будуть скликати людей на молитву і нагадуватимуть про вічність, їх мелодія супроводжуватиме віруючих у дні радості та печалі...

У храмі правлячий Архієрей подякував усім за спільну молитву і звернувся до віруючих з архіпастирським словом: «У цьому намоленому століттями храмі ми підносимо свої зітхання до Господа. У кожного є родини, діти, онуки... Ми різні за своїм положенням у суспільстві, за віком, але в храмі ми єдині. Нас єднає молитва до Бога. Господь звертається до нас через Святе Євангеліє: «Прийдіть до Мене…» Господь знову і знову приносить Себе в жертву заради нас, заради кожної людини... З року в рік Він укріплюється у Своїй Божій Славі… Чиста й проста молитва звучить у нашому серці: «Господи, помилуй…» Ми сповідаємо віру православну. У цьому храмі молилися наші діди-прадіди. Він багато зазнав і вистояв, бачив горе та радощі, втрати й надбання, тут незримо з нами Святі Угодники… Наші серця мають палати любов’ю до Бога, до ближніх своїх. Будьте з Христом, будьте у вірі православній!»

Владика Никодим нагородив Грамотою за заслуги перед Житомирською єпархією Української Православної церкви та медаллю священномученика Павла Житомирського мецената і благодійника храму Володимира Сінька.

Настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Ярослав Ігнатюк подякував Митрополиту Житомирському та Новоград-Волинському Никодиму за архіпастирський візит, за його молитви і мудрі настанови, а духовенству, парафіянам і гостям – за розділену святкову радість.

Сільський голова Мирослава Шнайдер адресувала слова щирої поваги Владиці та священству й теплі побажання: «Нехай Всемилостивий Господь почує наші молитви і пошле благодать, мир, добро та спокій…»

Храм Різдва Пресвятої Богородиці пережив не одне століття, й багато подій залишили глибокі сліди в його історії. Він об’єднує молільників під своїм склепінням і дарує свою красу та неповторну атмосферу, тут вони знаходять утіху, підтримку і зміцнення віри. Нові дзвони сповіщатимуть про важливі події в житті людей, закликатимуть на Службу Божу…

Вікторія, прес-секретар Бердичівського благочиння

   
   
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022