Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

У Свято-Димитрівському храмі смт Гришківців удесяте була звершена нічна новорічна Божественна Літургія

З благословення Високопреосвященнішого Никодима, Митрополита Житомирського і Новоград-Волинського, у новорічну ніч із 31-го грудня на 1-е січня у Свято-Димитрівському храмі смт Гришківців була звершена святкова Божественна Літургія, яку очолив настоятель церкви – протоієрей Юрій Рибачок. За благочестивою традицією десятий рік поспіль у цей час парафіяни і гості селища збираються на Богослужіння, зустрічаючи початок цивільного нового року.

Вночі, коли тихо сяють зірки і срібляться сніжинки, спалахують вогниками ялинки, а повітря наповнене відчуттям свята, віруючі прямували до Свято-Димитрівського храму на нічну Божественну Літургію. Зібралися парафіяни зі своїми рідними, завітали й жителі сусідніх сіл та Бердичева, прагнучи пережити і відчути це благодатний стан любові і злагоди... Люди прийшли, щоб подякувати Господу за прожиті дні і попросити Божого благословення на рік прийдешній, щоб почати новий період життя зі Святого Причастя. За Богослужінням підносилася молитва за мир та спокій в Україні.

Настоятель Свято-Димитрівського храму протоієрей Юрій Рибачок щиро подякував усім, хто прийшов розділити радість молитовного спілкування, та привітав із цивільним Новим роком: «Цей день – чудова нагода для нас подякувати Всемилостивому Богу за Його ласки та щедроти й переосмислити те, що було, і чого не встигли зробити, над чим потрібно ще потрудитись, і взяти у Господа благословення на наступний рік. Нехай Господь допомагає вам у всіх добрих справах та починаннях, нехай  зміцнить вашу віру! Нехай у ваших душах будуть мир і благо! Миру кожній родині та нашій країні!»

Слова отця Юрія спонукали зазирнути в себе і замислитися над своїми вчинками, прагненнями та бажаннями...

Богослужіння закінчилося, але залишився особливий настрій, розповідають парафіяни: «Враження незабутні… У храмі панувала атмосфера умиротворення, любові і духовного єднання, а на серці – відчуття тепла, затишку та радості…»

Нічна Божественна Літургія – це найсприятливіший час для спілкування з Господом, вночі відчувається особлива тиша, якої вдень зазвичай не буває. Час летить швидше, і зовсім по-іншому переживаються миті Богослужіння…

Люди не поспішали розходитися, намагаючись не розплескати світло, що залишилося в душі...

Благослови, Господи, цей Новий рік із вірою почати, з надією провести, з любов’ю завершити…

Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

 
   

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022