Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Різдвяними колядками привітали підопічних Бердичівського геріатричного пансіонату

Різдво Христове – час світлої радості, добрих прагнень та справ милосердя, час щирих колядок і теплого спілкування. Свято приходить у кожну оселю, в кожну родину. Дев’ятого січня, у третій день празника Різдва Христового, коли Православна Церква молитовно вшановує память святого апостола первомученика і архідиякона Стефана, клірик Свято-Миколаївського собору протоієрей Роман Натальчук і півчі кліросу храму за благочестивою багаторічною традицією завітали до Бердичівського геріатричного пансіонату.

У зимові святочні дні люди приходять до храмів. Сповнені любов’ю до Господа, вони приймають благодать Різдвяних Богослужінь. І знову подумки споглядають тайну Боговтілення, і світліють душами та обличчями… Але є й такі, котрі не можуть відвідати церкву і проводять свої дні в Будинку пристарілих. З самотніми і недужими мешканцями Бердичівського геріатричного пансіонату поділилися Різдвяною радістю протоієрей Роман Натальчук і півчі кліросу Свято-Миколаївського собору (регент – матушка Олена Натальчук), влаштувавши для них невелике свято. Кожна зустріч зі священиком для підопічних закладу – бажана та важлива подія. Отець Роман сердечно привітав усіх із Різдвом Христовим: «Ми святкуємо великий празник, добра сила якого здатна творити справжні чудеса. Хочу побажати, щоб вона наповнила ваші серця теплом і оберігала від різних негараздів. Зичу всім щиро світлого свята в душі, доброти сердець, здоров'я, терпіння і атмосфери любові та розуміння у вашому домі...»

Простора зала наповнилася звуками чистих голосів півчих кліросу Свято-Миколаївського собору, які Різдвяними колядками прославляли Народження Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа:

Нова радість стала,

Яка не бувала,

Над вертепом звізда ясна

У весь світ засіяла…

І стояла повна тиша, коли лунали ніжні рядки колискової:«Спи, Ісусе, спи... Спатоньки ходи... Буду Тебе колисати, пісеньками присипляти: спи, Ісусе, спи, Маленький! Спи, Серденько, спи…» 
Бабусі й дідусі були щасливі, як діти, їхні обличчя променіли радістю, а очі зволожилися сльозами… Зворушені увагою та святковими привітаннями, вони тихенько підхоплювали слова улюблених пісень: «Добрий вечір тобі, пане господарю, радуйся!
Ой радуйся, земле, Син Божий народився!»

Такі добрі зустрічі в геріатричному пансіонаті стали доброю традицією і завжди залишають у пам’яті теплі спогади...

Зі світлим святом Різдва Христового усіх його насельників цього дому! Нехай Божественне Немовля Христос наповнить їх душі вірою, надією та любов'ю! Нехай Ангели вкривають своїми крилами, захищаючи від всіх бід, негараздів і печалей…

Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

   
   
   

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022