Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Духовенство Бердичівського благочиння зустрілося на липневих зборах

Дев’ятнадцятого липня, у п’ятницю седмиці 5-ї після П’ятидесятниці, пройшли збори духовенства Бердичівського благочиння, які очолив благочинний округу, настоятель Свято-Миколаївського собору архімандрит Варфоломій (Бойков).

Традиційно чергова зустріч священства розпочалася з повідомлення голови зібрання про питання, які обговорювалися на останньому засіданні єпархіальної ради. Зокрема, Високопреосвященніший Никодим, Митрополит Житомирський і Новоград-Волинський, ознайомив присутніх із календарем найближчих подій, які відбудуться в єпархії:

1-го серпня – святкове Богослужіння в день вшанування пам’яті преподобного Серафима Саровського  у Житомирському Свято-Анастасіївському ставропігійному жіночому монастирі; 

25-го серпня – святкове Богослужіння з нагоди собору святих угодників Божих, що просіяли своїми подвигами на Житомирській землі, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Житомира;   

5-го вересня – святкові урочистості з нагоди вшанування чудотворної ікони Божої Матері «Подільська» у Свято-Успенському архієрейському соборі м. Житомира, Хресний хід вулицями міста;

11-го листопада – святкове Богослужіння в день вшанування пам’яті святої преподобномучениці Анастасії Римлянині, Покровительки Житомира, у Свято-Анастасіївському ставропігійному жіночому монастирі.    

Наступне питання, яке детально розглянули на зборах духовенства Бердичівського благочиння, – участь віруючих та священства парафій в урочистостях із нагоди святкування річниці Хрещення Київської Русі

і Дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира у Києві. Для розмови щодо уточнення організаційних і транспортних питань запросили відповідального у благочинні за паломницького відділ архімандрита Мануїла (Бицика), керівника групи ієрея Євгенія Воробйова, екскурсовода Ларису Поліванчук та небайдужого бердичівлянина-помічника – приватного підприємця Володимира Діхтяра. У Київ вирушать 12 автобусів різної місткості з віруючими та супроводжуючими священиками.

Під час спілкування були внесені зміни до графіку поїздки 27-го липня 2019-го року:

– збір учасників подорожі  біля Свято-Миколаївського собору м. Бердичева – о 6:30, відправлення відбудеться о 7:00;

– збір учасників подорожі  у м. Києві – біля воріт Нижньої Лаври (недалеко від колодязів преподобних Антонія та Феодосія Печерських), виїзд зі столиці планується о 18:00.

Станом на 19-е липня виявили бажання приєднатися до віруючих країни під час молебню на Володимирській гірці та Всеукраїнського Хресного ходу до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври близько 400 парафіян Бердичівського благочиння.

Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

   
   
   
   

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022