Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Дмитрівська батьківська субота: пом’янемо спочилих доброю справою…

Друге листопада – особлива дата, на цей день припадає Дмитрівська поминальна субота. Люди підносять молитви за померлих, віддаючи їм свої повагу та шану, і запалюють свічки за їх упокій… Після звершення панахиди у Свято-Миколаївському соборі м. Бердичева духовенство та парафіяни храму відправили допомогу тим, хто її особливо потребує, – самотнім та немічним, нужденним і стражденним…

У Бога всі живі, і пам’ять та молитва про наших покійних рідних і близьких – це продовження відносин із ними… Слухаючи молитовний спів у Свято-Миколаївському соборі, віруючі переймалися його настроєм та змістом, звертаючи серця до Бога: «Упокой, Господи, душі спочилих рабів Твоїх…»

Святитель Іоанн Златоуст говорив: «Помислимо про користь покійних, дамо їм належну допомогу, тобто милостиню і приношення, бо це приносить їм велику втіху та найбільше придбання і користь…»

Благочестивий звичай – поминати померлих доброю справою. Допомагаючи нужденним за волею серця, ми служимо ближньому і згадуємо тих, хто пішов у світ інший…

Після заупокійного Богослужіння священство та парафіяни Свято-Миколаївського собору надіслали 15 мішків хлібобулочних виробів підопічним різних закладів та громадських організацій. Благодійну допомогу отримали у Бердичівському геріатричному пансіонаті та Бердичівському Союзі інвалідів, згодом хліб та іншу випічку передали вихованцям Центру ранньої медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінчик» і міськрайонної громадської організації «Навчально-реабілітаційний центр для неповносправних дітей «Насіння Надії».

Молитва і творення добрих справ милосердя – два крила, які допомагають спочилим досягати блаженств раю…

Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

 

 
   
   

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022