Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Хресний хід на Різдво Христове пройшов у Бердичеві

З благословення Високопреосвященнішого Никодима, Митрополита Житомирського і Новоград-Волинського, 8-го січня у Бердичеві було звершено Хресний хід. Урочиста процесія вирушила від Свято-Миколаївського собору і попрямувала вулицями міста до пам’ятного знаку на честь 2000-річчя Різдва Христового.

На другий день Різдва Христового, коли Свята Церква вшановує Собор Пресвятої Богородиці, у головному храмі Бердичівського благочиння пройшов благодійний вечір Різдвяних колядок. Після святкового дійства духовенство на чолі з благочинним Бердичівського округу архімандритом Варфоломієм (Бойковим) та віруючі різних парафій, сповнені світлої радості і відчуття духовного єднання, за доброю багаторічною традицією звершили традиційний Хресний хід. Священнослужителі в білому облаченні, музика церковних дзвонів, молитовні піснеспіви й осяяні обличчя – особливі, незабутні хвилини ділання любові. На майданчику перед пам’ятним знаком на честь 2000-річчя Різдва Христового було звершено молебень.

Благочинний Бердичівського округу протоієрей Варфоломій (Бойков) звернувся до православного люду: «Щиросердно вітаю вас із великим святомРіздвом Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа! Цей Хресний хід – свідчення нашої любові до Бога та вірності Українській Православній Церкві, це сповідування нашої віри і спільна молитва за мир, за процвітання України та нашого народу. Міцності вам духовної і фізичної, радості в кожному серці і в кожній оселі, щедрих милостей Господніх та Божого благословення

У центрі Бердичева хвилями розливалися колядки:

Нова радість стала, яка не бувала:
Над вертепом звізда ясна світу засіяла…

И ширилися, здіймалися у височінь відомі всім слова улюблених пісень: «Радуйся! Ой радуйся, земле, Син Божий народився!»

Світле свято Різдва Христового нагадує нам, що ми, християни, покликані зігрівати світ своєю любов’ю і робити добрі діла, прославляючи нашого Небесного Отця. Нехай у серцях панують мир та спокій, нехай це свято наповнить радістю наші душі та спонукає до творення благих справ. І нехай Божественна благодать увійде в кожну домівку.

Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

 

 
   
 

 
   
   
   
   

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022