Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

У Недільній школі при Свято-Миколаївському соборі м. Бердичева на спільний педраді педагогів і священиків презентували проєкт навчальної Програми

Третього березня у приміщенні Недільної школи при Свято- Миколаївському соборі на спільний педраді педагогів і священиків презентували проєкт навчальної програми.

Майже чверть століття у Недільній школі при Свято-Миколаївському соборі м. Бердичева збираються юні парафіяни. Для них проводять заняття досвідчені і по-справжньому віддані своїй справі вчителі з вищою освітою. Церковно-парафіяльну школу духовно окормляють благочинний Бердичівського округу, настоятель Свято-Миколаївського собору архімандрит Варфоломій (Бойков) і директор Недільної школи, настоятель церкви на честь ікони Божої Матері «Цілителька» протоієрей Роман Бойков. Нещодавно виникло рішення розширити і удосконалити Програму освітньо-виховної діяльності, грунтуючись на вікових особливостях дітей. Теперішня завідуюча навчанням Юлія Омельчук розробила основні її напрямки відповідно до Концепції розвитку Недільної школи і представила напрацювання на розгляд розширеної педагогічної ради. На засіданні зібралися благочинний Бердичівського округу архімандрит Варфоломій (Бойков), директор Недільної школи, настоятель церкви на честь ікони Божої Матері «Цілителька» протоієрей Роман Бойков і викладачі різних дисциплін. Були запрошені бухгалтер Наталія Проданюк та екскурсовод паломницького відділу благочиння Лариса Поліванчук. Під час презентації проєкту йшлося про тематичне планування навчальних занять відповідно до православного календаря, створення курсів із декоративно-прикладного мистецтва і, крім того, для дівчаток – з рукоділля та пекарів і кулінарів, для хлопчиків – зі столярної справи й різьби по дереву. Дана Програма включає вивчення Закону Божого, структурними компонентами якого є Священна Історія Старого і Нового Завіту (Біблійна історія), Катехізис, основи Літургіки та інше. До практичних занять священики і педагоги рекомендували включити майстер-класи з випікання і приготування страв православної кухні та зі столярства. Надійшли пропозиції запросити фахівців для ведення театрально-музичних занять та спеціалістів із деревообробних промислів. Також було наголошено на необхідності вдосконалити роботу парафіяльної бібліотеки з використанням її можливостей під час проведення занять у Недільній школі, тематичних літературних вечорів і чаювання, обговорення прочитаних книг, просвітницьких бесід зі священиками, показу освітніх відеофільмів із подальшим обговоренням тощо.

Присутні підтримали ідею в межах благодійної діяльності влаштовувати ярмарки дитячих виробів. Першу акцію запланували провести на Вербну неділю. Учасники педради прийшли до висновку щодо необхідності комплексно-тематичного планування відповідно до чотирьох вікових груп: дошкільної, молодшого шкільного віку, середнього і старшого. Екскурсовод паломницького відділу благочиння Лариса Поліванчук ознайомила з орієнтовними маршрутами духовних подорожей дітей. Для висвітлення діяльності Недільної школи передбачено оформити інформаційні і фото-стенди для батьків і рідних учнів «Життя Недільної школи».

Після врахування всіх пропозицій та рекомендацій буде створена Програма релігійно-освітньої та просвітницької діяльності і духовно-морального виховання учнів церковно-парафіяльної Недільної школи.

Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

   
   
   
   
   

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022