Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Священник розділив радість святкування Дня села Велика П’ятигірка

Сімнадцятого вересня жителі Великої П’ятигірки душевно і тепло, яскраво та емоційно відзначили День села. Серед почесних гостей урочистості – настоятель Свято-Хрестовоздвиженського храму протоієрей Олександр Худяков.  

Цього дня до Будинку культури зійшлися та з’їхалися і старий, і малий. Всі дороги вели до місця святкової події: завітали тамтешні мешканці та уродженці Великої П’ятигірки, котрі проживають в інших краях. На уродини села прибули й почесні гості: голова Райгородоцької територіальної громади Максим Самчик, депутат Житомирської обласної ради Алла Мусевич, секретар сільської ради Світлана Барановська, представники сусідніх старостинських округів, керівник ТОВ «Щедра Нива» Василь Шлейко, керівник ТОВ «В. П. КОЛОС» Інна Поліщук та інші підприємці й меценати і настоятель Свято-Хрестовоздвиженського храму с. Велика П’ятигірка протоієрей Олександр Худяков. Актова зала ледь вмістила всіх, хто прийшов на День народження села. Особливо багато було дітлахів: дівчатка та хлопчики різного віку із захопленням зустрічали виступ кожного учасника концертної програми. Харизматичні та комунікабельні ведучі: директор Центру культури і дозвілля Райгородоцької сільської ради Леонід Кобилінський та художній керівник ЦКіД Наталія Северенчук – підтримували доброзичливу і дружню атмосферу та вносили в неї теплі нотки. Креативний дует бажав глядачам сонячного настрою, посмішок і оптимізму. Зігрівали душу пісні про українське село, його мальовничі куточки, працелюбних трудівників, неозорі лани та квітучі сади. Чарували красою рухів танцювальні композиції. Поява на сцені найменших жителів – рухливих і непосидючих вихованців дитячого садка «Теремок» – розчулила всіх і викликала бурхливі оплески. На святі згадували важливі події з історії села, яка сягає 14-го століття: радісні та сумні, пов’язані з успіхами і втратами. Хвилиною мовчання вшанували тих, хто у різні часи віддав життя за рідну землю…

Минулий рік – це частинка славної історії Великої П’ятигірки, звернувся до присутніх голова Райгородоцької ТГ Максим Самчик: «Село має свої гарні традиції і відоме талановитими людьми. Староста Великоп’ятигірського старостинського округу Таїса Ачмуліна – на своєму місці. Великий внесок у розвиток села роблять помічники-меценати». Очільник територіальної громади вручив Почесні грамоти місцевим підприємцям, керівникам освітніх закладів і кращим трудівникам – справжнім професіоналам своєї справи. З днем народження Великої П’ятигірки привітала жителів депутат Житомирської обласної ради Алла Мусевич: «Ваше село – частинка великої історії України. І найцінніше його надбання – це мудрі, працьовиті та віддані рідній землі люди». Народна обраниця завітала на свято з подарунками для закладу дошкільної освіти. Керівник ТОВ «ЩЕДРА НИВА» Василь Шлейко побажав «гарній, позитивній та духовній Великій П’ятигірці» здоров’я, нових звершень і процвітання: «Нехай Господь оберігає вашу громаду, село та кожну родину». Староста Великоп’ятигірського старостинського округу Таїса Ачмуліна дякувала своїм землякам за працю, творчість і натхнення, а також усім, хто допоміг організувати це чудове свято. Настоятель Свято-Хрестовоздвиженського храму протоієрей Олександр Худяков протягом 10-и років звершує пастирське служіння на Великоп’ятигірській землі. Священник називає громаду села своєю духовною родиною: «Сьогодні радісно бачити багато дітей. Можу з впевненістю сказати, що майбутнє села – щасливе й радісне. Господь дарує нам Свою безмежну любов. Дякую всім вам за зведений храм, який став перлиною Великої П’ятигірки, всієї громади та області. Бережіть одне одного. Божого вам благословення…»

У залі чимало разів звучали слова глибокої подяки жителям Великої П’ятигірки – вправним господарям, щирим душею і небайдужим до сьогодення та майбутнього рідного села, які дбають про його благоустрій і примножують здобутки. У багатьох номінаціях відзначали людей різного віку: вшановували старійшин, вітали молодих батьків, у котрих цього року народилися дітки, новоутворене подружжя, родину, яка прожила разом чверть віку, іменинників дня, благодійників, кращих працівників різних галузей і громадських активістів та адресували слова поваги церковному старості Галині Беленчук – помічнику настоятеля, котра з любов’ю піклується про храм. Господиня села, староста Великоп’ятигірського старостинського округу Таїса Ачмуліна, здійснила приємну місію – взяла участь у нагородженні жителів цінними подарунками. Їм присвячували свої виступи юні обдарування сільської школи, хореографічний колектив  «Перлинки» Центру культури і дозвілля Райгородоцької сільської ради та інші творчі виконавці громади, славлячи вічну зернину – велику родину Україну. Потішив артистизмом та завзяттям і місцевий жіночий вокальний ансамбль, у складі якого – й парафіяни Свято-Хрестовоздвиженської церкви. Тамтешня поетеса, прихожанка храму Любов Гоцуленко, присвятила улюбленій Великій П’ятигірці новий вірш про село – «оспіване не раз в серцях» – найкраще і найрідніше. Піснями людям на добро, феєрією святкових вогнів, розвагами й частуванням продовжилося святкування…  Миру та щастя тобі, маленьке і водночас велике село, духовної чистоти в помислах та прагненнях, любові і натхнення, добрих починань та успішних справ на многая літа! «Вам, сільські люди, – честь, хвала і шана… Дай, Боже, щоб завжди жило село…»

Вікторія Кучерява, прессекретар Бердичівського благочиння

   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

 
   
   
   
   
   

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022