Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

У селі Бистрик звершено соборний молебень про дарування дощу

З благословення благочинного Бердичівського округу архімандрита Варфоломія (Бойкова) духовенство благочиння до щоденного молитовного правила додає молитву про дарування дощу. Також під час звершення Божественної Літургії та молебню про мир в Україні у храмах округу підноситься молитва у бездощ. У с. Бистрик на прохання місцевої влади і тамтешніх аграріїв першого липня було відправлено соборний молебень.

У п’ятницю ввечері духовенство Бердичівського благочиння завітало до мальовничого села на Бердичівщині. За багаторічною традицією священники вирушили до криниці в полі, щоб молитовно звернуся до Господа з проханням про послання дощу спраглій землі. Сонце повільно пливло небом, посилаючи на землю гарячі промені. Краєвиди тішили зеленою красою…

Благочинний Бердичівського округу архімандрит Варфоломій (Бойков) очолив молебень про дарування дощу у співслужінні духівника благочиння – настоятеля Свято-Димитрівського храму смт Гришківці протоієрея Миколая Шпички, настоятеля Свято-Іллінського храму с. Бистрика протоієрея Андрія Корнющенка і клірика Свято-Миколаївського собору м. Бердичева протоієрея Романа Натальчука.

За богослужінням молилися секретар сільської ради та виконавчого комітету Райгородоцької територіальної громади Свiтлана Барановська, місцеві фермери, трудівники полів і парафіяни Свято-Іллінського храму. Урочиста тиша, запалені свічки в руках жителів села та молитовний спів: «Подай яко Благ жаждущей земли благоплодныя дожди, яко Един Многомилостив…» Люди просили Господа дарувати милість землі, послати мирний дощ, «и одождити земли дождь благости…» Молитовно зверталися до святого пророка Божого Ілії: «Избави вся грады и веси отечества нашего от бездождия и глада, от страшных бурь и землетрясений, от смертоносных язв и болезней, от нашествия врагов и междоусобной брани…» Молилися про мир у державі нашій Українській, підносили молитви за упокій воїнів, котрі поклали життя свої за віру і Батьківщину, за упокій душ усіх невинно убієнних…

До кожного було звернено повчальне слово благочинного Бердичівського округу архімандрита Варфоломія (Бойкова): «Ми зібралися сьогодні єдиною духовною родиною, щоб піднести спільну молитву до Бога про дарування благодатної небесної вологи. У часи випробувань, у дні страшної війни ми молимося за тих, хто боронить землю нашу… З Богом ми все подолаємо та переможемо. Бережіть і зміцнюйте віру батьківську».   

Секретар сільської ради та виконавчого комітету Райгородоцької ТГ Свiтлана Барановська подякувала священству за духовну підтримку, а всім присутнім – за спільну молитву: «Свята земля годує нас, вона захищає наших воїнів-оборонців. Нехай Господь напоїть дощем землю, щоб вона розквітла і дала гарний врожай…»

Священники окропили  всіх освяченою водою, люди набирали її з криниці, тамуючи спрагу…

У синьому небі легкий вітерець збирав хмаринки, щоб вони розрядилися дощем і рясно зволожили землю – на радість та добро…

Вікторія Кучерява, прессекретар Бердичівського благочиння

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022