Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Хвиля єдності тримається: священник та віруючі парафій сіл Великої П’ятигірки, Осикового і Гальчина продовжують допомагати нашим воїнам

Хвиля єдності тримається. Люди щодня роблять маленькі подвиги в тилу. Всі працюють на нашу Перемогу і підтримують Збройні Сили України. Настоятель сільських храмів протоієрей Олександр Худяков і віруючі парафій Бердичівського благочиння Житомирської єпархії Української Православної Церкви: Свято-Хрестовоздвиженської с. Великої П’ятигірки, Свято-Успенської с. Осикового та Свято-Іоанно-Богословської с. Гальчина – продовжують допомагати українським воїнам-оборонцям.

Протягом останніх двох місяців прихожанами трьох сільських храмів були зібрані кошти на суму 10717 гривень.

Парафіяни Свято-Успенського храму с. Осикового придбали саперні лопати, щупи, будівельні скоби та паракорд для потреб військовослужбовців 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Наші захисники отримали вантаж з усім необхідним і надіслали у відповідь подяку православним віруючим села. Згодом парафіяни закупили футболки та передали воїнам Збройних Сил України. Серед захисників є й жителі села Осикового. Також віруючі зібрали кошти для придбання пального для ЗСУ і надіслали їх за призначенням.

Парафіяни Свято-Хрестовоздвиженського с. Великої П’ятигірки внесли свою лепту до спільної справи: долучилися до збору коштів, ініційованого сільською радою, та спрямували значну суму, щоб допомогти придбати автомобіль для потреб Збройних Сил України. Крім того купили і передали ліки землякам-односельцям – воїнам ЗСУ. 

Пожертви на підтримку українських захисників постійно роблять і віруючі Свято-Іоанно-Богословської парафії с. Гальчина.

В цілому з перших днів повномасштабного російського вторгнення в Україну віруючими трьох православних храмів разом зі священником, протоієреєм Олександром Худяковим, було передано 18 гуманітарних вантажів на потреби Сил територіальної оборони, воїнів ЗСУ, переселенців і нужденних. Загальна сума допомоги – 42137 гривень. 

Віруючі об’єднуються в молитві і звертаються до Бога, просячи благословення та захисту для наших захисників, щоб всі вони повернулися додому здоровими і неушкодженими.

Дев’ятого серпня, в день пам’яті святого Пантелеймона, цілителя і покровителя воїнів, лунають молитви до Господа послати мир Україні, перемогу над ворогом, захистити та зберегти наших відважних оборонців і дарувати милості народу українському…

Вікторія Кучерява, прессекретар Бердичівського благочиння

   
   

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022